Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Erdek'te, Hz. Muhammet, Din ve Samimiyet” konulu panel

Erdek

Erdek İlçe Müftülü tarafından organize edilen Hz. Muhammet, Din ve Samimiyet” konulu panelin verileceği Erdek Öğretmenevi konferans Salonuna davetliler sığmadı. Yüzlerce davetli dışarıda kaldı.

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde, Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda Hz Muhammed, Din ve Samimiyet” konulu panel verildi.
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından verilen panelde, Hz Muhammed'in hayatında din ve samimiyetin yeri anlatıldı.
Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen panele, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necati Elmas, Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Erdek Müftülüğü personeli ile çoğunluğu bayanlardan oluşan davetliler katıldı.
Panel, Salavat okunması ile başladıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.
Kuran-ı Kerim tilaveti, Balıkesir Merkez Zağnos Paşa Camii Müezzini Nafis Duman tarafından sunuldu.
Panelin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Kuran-ı Kerim işte öyle bir havuzdur ki, günahlar deryasında mahvolmuş insanın Kur'an denizine girdiğinde pırıl pırıl olacağını söyledi.
Salonda erkeklere yer kalmadığına değinen Müftü Yalçın, Nisa ve Nas surelerinde bahsedilen bayanların salonu doldurmasına çok teşekkür etti.           
Yapımı devam Piri Reis Camiinin zemin katının konferans salonu olarak hazırlanacağını konuklarıyla paylaşan Müftü Yalçın, camii inşaatı tamamlandığında ilçede bu tip düzenlenen konferanslarda yer sorununun sona ereceği müjdesini verdi.
Bursa Müftüsü Prof Dr. Mehmet Emin Ay: Mekke piyasasında, en güzel ve en hakkaniyetli ticaret yapan olarak Peygamberimizi görebilirsiniz”
Panelde konuşan Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, din ve samimiyet hakkında bilgiler vererek tüm Müslümanların yaşamında, hayatında ve bunu uygulamaya geçirmede samimi davranmaları gerektiğini işaret etti.
14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılından beri kutlandığını, Kutlu Doğum Haftası'nın 2014 yılındaki temasının da Hz. Muhammet, Din ve Samimiyet” konulu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Samimiyet, ihlas, doğruluk, dürüstlük yani içten ve kalpten davranarak söz ve davranışların bütünüdür diye tarif edebiliriz. Bütün ibadetlerin her türlü riya ve gösterişten uzak sadece Allah rızası için yapılanı mübarektir. İhlas ve samimiyet dinin özüdür. Samimi olmak tabi ki  Cenab-ı Allah'a, Kitabına, Peygamberimize samimi davrandığımız gibi evimizde öncelikle ailemize, çocuklarımıza, komşularımıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza, yönetici insanlarımıza samimi davranmaktır. Samimiyetten uzak söz ve davranışların Allah katında hiçbir değeri olmadığı gibi bizlerin arasında da hiçbir önemi olmaması gerekiyor. Samimiyetin zıttı riyakârlıktır, ikiyüzlülüktür yani münafıklıktır. Allah bizi münafıklardan uzak eylesin. Bu hafta münasebetiyle Peygamberimizin sözlerini söyleyen değil yaşayan ve anlatan kişiler olmanızı niyaz ediyorum. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunun Müslümanların din ve samimiyet konusunda duyarlı davranmaya vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum. Programa katılan tüm konuklar ile programın hazırlanmasında emeği geçen Erdek İlçe Müftülüğü'ne teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Panelin sonunda Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız tarafından, katılımlarından dolayı Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'a hediye takdim edildi.
Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın, Erdek'te verdiği panelin Bandırma ve Karacabey ilçeleri ile devam edeceği kaydedildi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı